Mira!mira! Natura en directe

Fa molts dies que estem tancats a casa degut al confinament i les ganes de respirar aire pur i viure de nou la natura comencen a ser una necessita bàsica per a molts.

Malgrat tot, sembla que arriben bones notícies i potser aviat podrem començar a treure el cap a l´exterior.

Mentrestant podem seguir explorant l´entorn natural des de casa, com si fóssim una mena d´espies: Gràcies als programes vigents de conservació i reintroducció de diverses espècies animals, tenim al nostre abast una oportunitat d´or per poder observar els seus avenços a través de les diferents càmeres instal·lades per fer el seu seguiment. És el cas d´aquest preciós Duc eurasiàtic que viu al Parc de la Serralada litoral, a Barcelona.

El Duc (Bubo bubo) és un ocell pertanyent a la família dels estrígids i el més gran dels mussols d'Euràsia, incloent-hi els Països Catalans. Antigament, molts nius de duc eren espoliats per tal de criar els polls vius i, una vegada adults, emprar-los per a atreure altres ocells rapinyaires i capturar-los o matar-los.

Avui dia, és una espècie protegida, com tots els altres rapinyaires, i la "caça amb duc" és una pràctica prohibida del tot. Es nodreix sobretot de rates i conills, però també pot arribar a caçar llebres adultes i esquirols. Fa el seu niu aprofitant balmes, arbres buits, vells nius d'altres rapinyaires i forats naturals del terreny, sempre que estigui situat en boscos, turons o valls que tinguin un bon subministrament de preses.

Vols veure´l? Fes clic al següent enllaç

https://www.youtube.com/watch?v=bPkxfPoiNsI

El Duc és l´au rapinyaire nocturna més gran del món, ja que mesura entre 29 i 73 cm del bec a la cua, i la seva envergadura alar ronda d'1,38 a 1,7 m (una mica més petit que l'àguila daurada). Però si vols espiar el niu d´un ocell encara més gran, fes clic al següent enllaç.

Però abans... podries endevinar de quin ocell es tracta?

PISTA: Té un bec molt llarg, s´alimenta de peixos, granotes i petits insectes i és el símbol de la maternitat.

Mira! mira! :

https://www.youtube.com/watch?v=BzG1lZSeOrc


Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
No tags yet.
Segueix-nos!
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square