Metamorfosis fascinants II

Seguim el fil del nostre anterior post Metamorfosis fascinants I amb aquesta selecció d´espècies que ben segur us sorprendran!

1.Morpho Blava (Morpho peleides)

Com eruga, té una forma molt peculiar, ja que té espines de color blanc i vermell al voltant del seu cos, el qual és d'un curiós color groc cridaner.

Com a papallona, ​​adquireix un bell color blau iridescent que brilla amb la llum del sol. Aquesta és una de les papallones més apreciades pels col·leccionistes.

2. Arna de franel·la (Megalopyge opercularis)

Si bé la seva aparença peluda la fa semblar inofensiva, és una de les erugues més perilloses dels Estats Units.

El pèl de la larva conté espines verinoses que provoquen reaccions molt doloroses a la pell humana.

L'eruga és considerada com a insecte molt perillós a causa del seu verí.

Exposar-se a tocar el pèl de l'eruga pot comportar una immediata reacció cutània. El dolor ha estat descrit per pacients com a similar al d'un os trencat o un traumatisme important!

L'arna adulta està coberta per un pelatge llarg en colors que van des del taronja apagat fins al groc llimona, amb potes peludes i peus amb borrissol negre.

3.Arna de vidre. (Isochaetes Beutenmuelleri)

Aquesta és una de les erugues més curioses d'aquesta llista, tan pel color y forma com per l´estructura semi-transparent. Es troba als Estats Units des de Nova York fins a Florida i cap a l'oest fins a Colorado i Texas.

El nom prové de l'aparició de la seva etapa d´eruga, quan són gairebé transparents, i es cobreixen de pèls espinosos que contenen verí que poden causar dermatitis. Encara que pugui sembla amigable, també és verinosa.

3. Hemeroplanes triptolemus

Certes erugues del gènere Hemeroplanes han fet que la simulació serpentina s’aconsegueixi a extrems sorprenents, evolucionant no només en les taques de l’ull, sinó també en les marques en forma d´escama i una forma de "cap" de rèptil. Un sistema de defensa infal·lible!

4. Taturana Obliqua (Lonomia obliqua)

És una espècie de lepidòpter de la família Saturniidae. Les erugues tenen pèls urticants molt venenosos. En produir-se contacte amb l'eruga pot sentir-se dolor, però després comença un malestar semblant al que produeix ingerir aliments en mal estat i dolor a la part de posterior del cap. A les 8 hores apareixen blaus, i a les 76h els quadres hemorràgics, que si no són tractats a temps en el 34% dels casos són mortals.

L'únic tractament possible per a la intoxicació pel verí d'aquesta taturana és el sèrum anticomicial, produït al Brasil.

Després de convertir-se en papallona, ​​s'aparella durant deu hores i la femella mor en vuit dies i el mascle, en sis, ja que no s'alimenten.

5. Cerura vinula

La larva d’una sembla bastant normal a primera vista, però si se sent amenaçada o la toqueu us pot ... espantar!

El seu mecanisme de defensa és aixecar el cap i mostrar una màscara de colors vius, que t´avisa: "Estic a la defensiva i, probablement, et tiraré àcid als ulls si no marxes". L'acid fòrmic, per ser precisos, que dispara des dels seus dos filaments de la cua: el mateix àcid que fa que la picada de l’abella sigui tan dolorosa.

Un cop transformada , la petita arna de cos pelut, adquireix tonalitats blanques amb fils daurats i majoritàriament viu dins àrees boscoses molt denses per tot Europa.

6.Dalceridae

Aquestes impressionants erugues semblen delicioses llaminadures, brillants, gustoses i afruitades, però la seva superfície gelatinosa és precisament el que descoratja a altres criatures a atacar-les, especialment petits insectes com les formigues. La carn externa és tan tova, enganxosa i esponjosa que qualsevol insecte que s´atreveixi a tocar-la pot quedar-hi enganxat i posar en perill la seva pròpia vida.

Un cop acabada la metamorfosi, prenen la forma de petites arnes peludetes de tons ataronjats.

Què us han semblat? curioses, boniques, estranyes o fins hi tot repulsives, de ben segur que no us han deixat indiferent!

Si us ha agradat podeu compartir-nos les vostres sensacions sota aquest post.

I si voleu posar a prova els vostres coneixements, estigueu atents a les nostres stories d´Instagram per fer el test!

Som-hi! https://www.instagram.com/tipicamp/

#erugues #lepidòpters #auladenatura #educacióambiental #metamorfosis

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
No tags yet.
Segueix-nos!
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square